Actualitat i recursos > Notícies

Musical infantil amb el conte de 'Pere i el Llop', diumenge 19 a les 18 hores a la Sala La Cate

El Quintet Frontela ha adaptat el clàssic conte musical escrit per Sergei Prokofiev i n’ofereix una versió per quintet de vent on cada instrument (flauta travessera, oboè, clarinet, trompa i fagot) interpreta un personatge.
16/04/2015

L'any 1936 Natalia Sats, directora del Teatre Infantil de Moscou, proposà a Sergei Prokòfiev la creació d'un conte per a nens basat en els animals, en el qual cada animal fos representat per un instrument diferent. Així, per exemple, l'ocell seria representat per la flauta travessera o l'ànec, per l'oboè. Prokòfiev es va mostrar molt interessat en el projecte i va acceptar la proposta. Així va néixer Pere i el llop de la mà d'aquest autor, que en va escriure tant la lletra com la música. L'obra va ser estrenada a Moscou el mateix any amb gran èxit. Des d'aleshores, Pere i el llop s'ha convertit en un clàssic imprescindible per a nens d'arreu del món. El Quintet Frontela ens n'ofereix una versió insòlita per a quintet de vent que manté, però, tota la frescor de la composició original.

 

Des de la seva formació a l'ESMUC l'any 2008, el Quintet Frontela ha estat guanyador de concursos importants com el Vè Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona (2009) o el Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, celebrat a Bilbao al novembre del mateix any. També han estat guardonats al XIVè Concurs d'Interpretació Musical l'Arjau de Barcelona i al XXVè Premi de Música Ciutat de Manresa. Han rebut mestratge de l'oboista i professora de l'ESMUC Dolors Chiralt, com també consells d'altres personalitats del món de la música clàssica com Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Charles Tunnell, David B. Thompson, José Vicente Castelló, Enrique Sánchez, Ali Groen i Salvador Brotons.

 

Les obres treballades pel Quintet Frontela són els màxims exponents de la música per a quintet de vent. El grup compta amb un repertori de qualitat, ample i divers, i posa accent en la música contemporània. Bona prova d'això és que ja han estrenat obres de joves compositors com Raquel García Tomás, i que d'altres com Ximo Tarín estan escrivint obres expressament per al Quintet Frontela. El nom del quintet és un homenatge a la pianista i professora de l'ESMUC Ivet Frontela, amb qui tocaren junts per primer cop.

 

Intèrprets: Pere Sansó (flauta), Vicent Salvador (oboè), Àlex Villanueva (clarinet), Marc Moragues (trompa), Josep Casadellà (fagot) i Laura Pla (actriu i narradora) / Direcció escènica: Albert Massanas / Escenografia: Sarah Bernardy / Edat: Recomanat a partir de 5 anys / Preu: 5 €. Socis del Club dels Tits i Joventuts Musicals de Figueres, 3 €. Venda d’entrades anticipades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i a www.figueresaescena.com, i el mateix dia de la funció a la taquilla de la Sala La Cate.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya