Actualitat i recursos > Notícies

Concert de la soprano Ana Puche i del pianista Pau Damià als Caputxins

Aquest dimecres 13 de maig a les 20.30 hores a l'Auditori Caputxins de Figueres.
11/05/2015

Ana Puche ens ofereix una estampa musical del període d'entreguerres a través de la cançó ibèrica d'aquells anys. Un període devastat per les dues guerres mundials però que alhora va veure una autèntica explosió de creativitat. El repertori d'aquest recital se situa lluny de les avantguardes més radicals i a prop d'un romanticisme en extinció i un modernisme neoclassicista que donarien però algunes de les obres més belles del segle.

 

Nascuda a Barcelona, Ana Puche va estudiar al Conservatori Municipal i a l'ESMUC. Realitzà un postgrau a la Universitat de Viena i posteriorment formà part de l'Operastudi del Staatstheater Nürnberg. Ha obtingut guardons com ara el Cinquè Premi al IX Certamen Líric Manuel Ausensi, Primer Premi i Premi Especial del públic al Klassikmania Altes Rathaus Wien, Primer Premi de les beques Montserrat Caballé-Bernabé Martí d'Ibercaja, finalista i guanyadora de la beca d'estudis al XII Concurs Internacional de Cant de Bilbao, semifinalista d'Operalia o el premi a la millor interpretació de cançó eslovaca de Mikulas Schneider-Trnavsky a Trnava. Destaca en els rols operístics de Rosalinde (Die Fledermaus), Marzelline (Fidelio), Zerlina (Don Giovanni), Micaela (Carmen), Musetta (La Boheme) i Woglinde (Das Rehingold). Al Gran Teatre del Liceu ha actuat en les produccions de Il Trovatore, Parsifal, Le Grand Macabre Cendrillon. Ha actuat sota la direcció de F. Welser-Möst, M. Boder, A. Orozco-Estrada, A. Davis, E. Calesso, A. Reverté, M. Armiliato, K. Penderecki, P. Sulkowski, S. Brotons, G. Voronkov, X. Puig, L.Pérez-Soria, J.P. Simón i E. Nabona amb orquestres com la Julià Carbonell, Vallés, Terrassa 48 o la Clàssica de Budapest. Ha ofert recitals i oratoris a Àustria, Alemanya, Polònia, Corea del Sud i Espanya. Ha enregistrat per a RTVE, Catalunya Música, Radio Ö1 i Radio i Televisió ORF d'Àustria, Canal 33 i la Ràdio-Televisió Polonesa.

 

Programa: La cançó d'entreguerres a Catalunya i Espanya

E. Toldrà: Seis canciones

E. Granados: Tres cançons de les Tonadillas, La maja y el ruiseñor

M. Falla: Tus ojillos negros

F. Mompou: Dues cançons del cicle Combat de Somni

J. Lamote de Grignon: Dues cançons de les Cançons Catalanes

E. Toldrà: Cinc cançons de la Col·lecció de Cançons

 

Intèrprets: Ana Puche (soprano) i Pau Damià (piano) / Preu: 6€, socis de Joventuts Musicals de Figueres entrada gratuïta. Venda d'entrades anticipades a www.figueresaescena.com o el mateix dia del concert a taquilla.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya