Actualitat i recursos > Notícies

Setmana de les Joves Orquestres a Figueres

Del l'11 al 18 de juliol Figueres celebra la IIIª setmana de les Joves Orquestres.
13/07/2015

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Figueres i l’Orquestra de Cadaqués organitzen la Setmana de les Joves Orquestres a Figueres, l’activitat principal de la qual és l’estada de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), el projecte pedagògic que l’Orquestra de Cadaqués desenvolupa des de l’any 2003.

 

L’estada JOCG 2015 es durà a terme a Figueres, sota la direcció de Michiel Delanghe, guanyador del premi especial de l’XI Concurs Internacional de l’Orquestra de Cadaqués, de l’11 al 17 de juliol, amb el següent repertori: el concert per a oboè i orquestra de Joan Manén (amb l’oboista Pau Roca, antic membre de la JOCG) i la 6a simfonia de Ludwig van Beethoven. Prèviament als assajos d’orquestra, els dies 11, 12 i 13, els participants treballaran en assajos parcials amb els professors Solistes de l’Orquestra de Cadaqués.

 

Activitats i concerts:

  • Dissabte 11 de juliol, a les 21h (Concert inaugural) – Teatre Municipal el Jardí JONC - Jove Orquestra Nacional de Catalunya
  • Dilluns 13 de juliol, a les 19:30h (Xerrada col·loqui) – Teatre Municipal el Jardí: El repertori JOCG 2015 – Amb Jordi Piccorelli director de la Jove Orquestra de Figueres
  • Dimarts 14 de juliol, a les 22h – Teatre Municipal el Jardí:  La Copleta de la Copeta
  • Dimecres 15 de juliol, a les 20h – Plaça de l’Església: JOCG – Assaig obert amb fragments de la 6a Simfonia de Beethoven
  • Dimecres 15 de juliol, a les 22h – Plaça Josep Pla: Enfield Grammar School Band
  • Dijous 16 de juliol, a les 22h – Plaça Josep Pla: Sant Swing Bocombo
  • Divendres 17 de juliol, a les 21h (Concert de cloenda) – Teatre Municipal el Jardí: JOCG - Jove Orquestra de les Comarques Gironines

El projecte Jove Orquestra de les Comarques Gironines, es finança amb les aportacions de l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, la Fundació Princesa de Girona, la venda d’entrades dels concerts i les quotes dels participants.

 

Projecte social

 A banda de l’activitat musical i pedagògica, per segon any consecutiu, en el marc d’aquesta “III Setmana de les Joves Orquestres a Figueres”, es durà a terme el projecte social “Fes sentir la teva veu – Integració a través de la música”, amb l’esperit d’eliminar barreres per accedir a la música simfònica. L’objectiu principal d’aquesta acció és fer arribar la música simfònica a aquells col·lectius que, per la raó que sigui, hi tenen difícil accés.

 

A partir d’un primer contacte durant la “I Setmana de les Joves Orquestres”, l’estiu de 2013, el 2014 vam oferir a l’Associació “El Dofí”, centre de lleure per a joves amb disminució psíquica de l’Alt Empordà, la possibilitat de realitzar una activitat conjunta d’apropament a la música simfònica per tal de:

- Millorar la qualitat de vida dels joves amb disminució psíquica.

- Facilitar la interacció social mitjançant la música. - Potenciar habilitats i actituds que faciliten fruir del temps lliure.

- Ajudar a conèixer diferents llocs i activitats de lleure.

 

Enguany repetim l’experiència i l’activitat, que es realitzarà durant els assajos que durà a terme la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el proper dijous 16 de juliol al Teatre el Jardí de Figueres, consta d’un taller participatiu amb músics voluntaris de la JOCG per mostrar les diferents famílies d’instruments i de l’assistència posterior a l’assaig orquestral de la 6a Simfonia de Beethoven, on els nois i noies de l’associació “El Dofí” seuran entre els músics de l’orquestra per poder viure de més a prop un moment musical únic.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya