Actualitat i recursos > Notícies

Comença el 18è Festival de Jazz de Figueres

Del 26 de març al 30 d’abril tindrà lloc, un any més, el Festival de Jazz de Figueres. Aquest any celebrem la majoria d’edat amb un programa que segueix les directrius dels anteriors anys però amb nous espais i noves col•laboracions. I és que el festiva
23/03/2010

Del 26 de març al 30 d’abril tindrà lloc, un any més, el Festival de Jazz de Figueres.  Aquest any celebrem  la majoria d’edat amb un programa que segueix les directrius dels anteriors anys però amb nous espais i noves col·laboracions. I és que el festival s’obre any rere any, cada vegada més a la ciutat de Figueres.

En aquesta edició, presentem una programació on conviuen els músics de casa nostra amb els que ens visiten des d’altres països. Així, podrem gaudir de la música de Sheila Cooper, considerada com un dels talents emergents més interessants de l’actual escena del jazz.  I seguint aquesta línia també passen pel festival Raynald Colom amb el seu quartet, un dels músics més sol·licitats de l’escena espanyola; Biel Ballester Trio conegut per la seva participació a la banda sonora de la pel·lícula de Woody Allen “Vicky Cristina Barcelona” acompanyat pel violinista romanès Costel Nitescu; Juan de Diego Trio, amb una instrumentació peculiar i un repertori original; I els Afro Blue Latin Jazz que celebren els 10 anys amb el CD “Brut & Nature”.

 Dins l’escena més local, conformen el programa el concert de Javier Juanco & Lluís Escuadra qui acompanyats per Marc Dalmases proposen passar una vetllada de jazz i música de cinema;  I el retorn de Carles Bech “Black Cat Jazz Trio” amb la seva proposta sempre interessant del jazz de proximitat.

Qui també torna una vegada més és el canadenc Grant Stewart. Considerat un dels saxos tenors més grans del panorama jazzístic actual, Stewart visita per segona vegada el festival amb un acompanyament de luxe que faran vibrar tots aquells que s’apropin al Molí de l’Anguila.

Tancarà l’edició d’enguany la Big Acoustic Band, dirigida per Alfons Carrascosa. Orquestra resident del Jamboree de Barcelona portarà a Figueres els grans instrumentistes i excel·lents solistes reconeguts a nivell nacional i internacional del nostre país. 

El festival serà concerts al Molí de l’Anguila, al Cercle Sport i als locals que programen dins el BufaJazz però també serà cinema. A més a més del concert del 29 d’abril, s’ha programat en aquesta edició juntament amb el Cine Club Diòptria el passi del documental  “Let’s Get Lost”, estrenat a l’estat l’any passat vint-i-un anys després de la seva estrena als Estats Units. 

 

Més informació al web del festival: clica aquí

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya